Skip to content

Sustainability specialist

On-site
 • Hoorn / Naarden, Noord-Holland, Netherlands
Quality

Job description

Draag jij bij aan een duurzame toekomst in de wereld van beauty, cosmetica en household producten?

Welkom bij IBG!

IBG (Innovative Beauty Group) is een wereldwijde one-stop-beauty-shop. Door samen te werken met onze klanten als een verlengstuk van hun teams, brengen we schoonheidsvisie tot leven. IBG is een internationaal team van meer dan 300+ mensen verdeeld over 13 locaties wereldwijd.

Binnen IBG hebben we FASTEN Packaging, die een passie heeft voor verpakkingen, Orchard Custom Beauty Solutions, die volledige schoonheidsoplossingen ontwerpt en produceert, en Roberts Beauty, die volledige diensten en verpakkingsdeskundigheid biedt op het gebied van kleurcosmetica, persoonlijke verzorging, huishoudelijke verzorging, accessoires en geschenken bij aankoop.

Samen zijn we conceptbouwers met wereldwijde mogelijkheden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die innovatief, enthousiast en vindingrijk zijn. Vanwege een sterke groei in de afgelopen jaren zijn wij als organisatie nog volop in ontwikkeling. Dit geeft veel mogelijkheden voor vernieuwende ideeën en initiatieven. Tegelijkertijd komt dit met zijn uitdagingen. We zijn momenteel op zoek naar een sustainability specialist.


Als sustainability specialist

heb je brede kennis van innovatieve materiaalontwikkeling om het gebruik van kunststoffen, metalen en papierproducten te vervangen, te verminderen of te verbeteren. Daarbij kijk je kritisch naar productietechnieken en toepassingen. Op basis van je kennis van (bio)polymeren, het circulaire proces van kunststoffen en mondiale wetten en richtlijnen, adviseer je het team over duurzaamheid, de toepassing van (of alternatieven voor) materialen in onze verpakkingsoplossingen. Je maakt deel uit van een hardwerkend en succesvol team van kwaliteitsexperts en werkt samen met Product Engineers, Designers, verkoopteams en inkopers die gaan voor het maximaal haalbare op ontwerp- en technisch niveau. Je bent betrokken bij alle activiteiten en stadia van het productontwikkelingsproces. Deze omvatten:

 • Bijdragen aan onderzoek naar innovatieve duurzame materialen en formuleringen.
 • Vergroten van kennis op het gebied van toepassing en (massa)productie van innovatieve materialen en recycling;
 • Volgen van mondiale ontwikkelingen met betrekking tot duurzame oplossingen voor uitdagingen in de cosmetische sector;
 • Delen van kennis over (wereldwijde) wetten en richtlijnen en zorgen dat deze worden nageleefd;
 • Uitvoeren van LCA van onze producten en berekenen van de carbon footprint (scope 1, 2, 3);
 • Beantwoorden van externe duurzaamheidsvragen en helpen bij klantgesprekken over duurzaamheid;
 • Mede-ontwikkelen van oplossingen voor producten in overeenstemming met de (duurzaamheids)vereisten;
 • De leidende rol vervullen in duurzaam verandermanagement om de dagelijkse praktijken duurzamer te maken.

Je werkt daarom constant aan "wat is mogelijk?". Samen met het team gaan we voor "het volgende niveau". Je denkt ook na over wat er gebeurt in het team; we staan altijd open voor verbetering. Bovenal houden we van een actiegerichte houding en ondernemende geest. Er is tenslotte genoeg te doen!

Job requirements

Wat we bieden

Als sustainability specialist maak je deel uit van een energiek en hands-on team. Je werkt met gepassioneerde en getalenteerde collega's die elkaar inspireren en ondersteunen. We hebben plezier en vieren successen samen, maar we zijn ook niet bang om onze mouwen op te stropen en de klus te klaren. Daarnaast krijg je:

 • Een competitief salaris op basis van jouw ervaring en kwaliteiten;
 • 25 vakantiedagen op full time basis;
 • Reiskostenvergoeding: €0,23 per km;
 • Een laptop en mobiele telefoon met betaald abonnement;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Goed bereikbare kantoorlocaties met ruime parkeergelegenheid;
 • Iedere dag gratis een heerlijke lunch en (gezonde) snacks;
 • Doen we aan teambuilding d.m.v. gezellige borrels, seminars en sportieve activiteiten met collega’s;
 • De mogelijkheid om te werken in een snel veranderende en zeer innovatieve industrie
 • Ons doel is een lange en duurzame samenwerking. We werken dan ook graag naar een contract voor onbepaalde tijd.

Jouw profiel

Als sustainability specialist bij IBG zoeken we iemand met een praktische instelling en 1-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Voor deze rol verwachten we dat je je tijd goed verdeeld tussen onze kantoren in Hoorn en Naarden. Je werkt gestructureerd, bent stressbestendig en hebt doorzettingsvermogen. Het is ook belangrijk dat je:

 • Een afgeronde bachelor- of masteropleiding hebt in Materiaalwetenschap, Productontwerp, Duurzaamheidsstudies, Toegepaste milieustudies, Industriële techniek, productontwikkeling, IPO of werktuigbouwkunde aangevuld met een studie in Toegepast Duurzaamheidsmanagement;
 • Kennis en diepgaande interesse hebt in productontwikkeling en de toepassing van innovatieve materialen ter vervanging van kunststoffen;
 • Grote interesse hebt in duurzaamheid, LCA (levenscyclusanalyse) en LCI (levenscyclusinventarisatie);
 • Ervaring hebt met de betrouwbaarheid en produceerbaarheid van een product. Je weet hoe een mal in elkaar zit en hoe deze wordt opgebouwd;
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Interesse in deze functie? We zien je CV en (korte) motivatie graag tegemoet! Je kunt solliciteren via onderstaande button. Heb je toch nog vragen over de vacature kun je contact opnemen met Remco Bruijns (Corporate recruiter). We zijn te bereiken via e-mail op: jobs.fasten.eu@group-ibg.com stuur ons een mail en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Door de vele sollicitaties uit het buitenland, zullen we alleen de kandidaten reeds woonachtig in Nederland voorzien van persoonlijke correspondentie. Wij accepteren alleen je sollicitatie als je een geldig werkvisum voor Nederland hebt.

Acquisitie? Nee!

Wij kiezen er bewust voor om de werving voor onze vacatures in eigen beheer te doen. We zijn daarom ook niet gediend van ongevraagde acquisitie voor bemiddeling door externe partijen. Ook zijn we niet gediend van vrijblijvende aanbiedingen van bureaus met cv’s van kandidaten. Deze mails nemen wij niet in behandeling en worden ongelezen verwijderd.

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable