Skip to content

Creative manager

On-site
 • Hoorn, Noord-Holland, Netherlands
Design

Job description


Geef jij onze design teamleden net dat extra zetje zodat ze het optimale uit zichzelf, en daarmee onze producten halen?

Welkom bij IBG!

IBG (Innovative Beauty Group) is een wereldwijde one-stop-beauty-shop. Door samen te werken met onze klanten als een verlengstuk van hun teams, brengen we schoonheidsvisie tot leven. IBG is een internationaal team van meer dan 300+ mensen verdeeld over 13 locaties wereldwijd. Binnen IBG hebben we FASTEN Packaging, die een passie heeft voor verpakkingen, Orchard Custom Beauty Solutions, die volledige schoonheidsoplossingen ontwerpt en produceert, en Roberts Beauty, die volledige diensten en verpakkingsdeskundigheid biedt op het gebied van kleurcosmetica, persoonlijke verzorging, huishoudelijke verzorging, accessoires en geschenken bij aankoop.

Samen zijn we conceptbouwers met wereldwijde mogelijkheden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die innovatief, enthousiast en vindingrijk zijn. Vanwege een sterke groei in de afgelopen jaren zijn wij als organisatie nog volop in ontwikkeling. Dit geeft veel mogelijkheden voor vernieuwende ideeën en initiatieven. Ter versterking van ons design team zijn we op zoek naar een creative manager.


Wat ga je doen als creative manager?

De functietitel verraadt het al een beetje. Als manager van het creatieve design team ben jij verantwoordelijk voor de output van het team. Jij, als hands-on manager, ondersteund, motiveert en traint het team om het optimale uit zichzelf te kunnen halen. De teamleden krijgen de creatieve vrijheid om de beauty-. Cosmetica- en household producten naar eigen inzichten te kunnen ontwerpen. Jij inspireert het creatieve team en bewaakt tegelijkertijd de kwaliteit en specificaties van het eindproduct. De kennis en ervaring die jij hebt opgedaan deel je proactief en pas je toe in je dagelijkse werkzaamheden. We zijn dynamisch en komen snel tot nieuwe, aansprekende concepten.

Naast het aansturen en inspireren van het team houd jij je bezig met:

- het creëren van nieuwe concepten;

- het ondersteunen van het salesteam in de salesstrategie;

- het fungeren als communicatie funnel. Jij bent het eerste contactpunt voor klanten met design vragen. Jij speelt de informatie weer door naar het juiste teamlid;

- het optimaliseren van werkprocessen;

- het intern afstemmen van de verschillende, tegelijktijdig lopende, projecten;

- het opzoeken van de samenwerking met collega’s in het buitenland.


Job requirements

Wat hebben wij te bieden?

als creative manager word je onderdeel van een creatief team dat een belangrijke rol speelt in het productontwikkelingsproces. We hebben plezier en vieren successen samen, maar we schuwen ook niet om onze handen uit de mouwen te steken en het werk te klaren.

Daarnaast krijg je:

 • Een competitief salaris op basis van jouw ervaring en kwaliteiten;
 • 25 vakantiedagen op full time basis;
 • Reiskostenvergoeding: €0,23 per km;
 • Een laptop en mobiele telefoon met betaald abonnement;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Goed bereikbare kantoorlocaties met ruime parkeergelegenheid;
 • Iedere dag gratis een heerlijke lunch en (gezonde) snacks;
 • Doen we aan teambuilding d.m.v. gezellige borrels, seminars en sportieve activiteiten met collega’s;
 • De mogelijkheid om te werken in een snel veranderende en zeer innovatieve industrie

Ons doel is een lange en duurzame samenwerking. We werken dan ook graag naar een contract voor onbepaalde tijd.


Jouw profiel

Met jouw bevlogenheid en creativiteit weet jij elk project een succes te maken. Je denkt innovatief en weet jouw visie goed over te brengen op je team. Jij bent of hebt:

 • Hbo diploma richting design;
 • 32-40 uur per week beschikbaar;
 • Woont in de omgeving van ons kantoor in Hoorn;
 • Bewezen ervaring als designer, traffic manager, brandmanager of artworker, bij voorkeur in de beauty- of mode-industrie.
 • Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden.
 • Leidinggevende/managemen capaciteiten;
 • Sterke projectmanagement vaardigheden en het vermogen om onder druk te presteren.
 • Creatief denkvermogen en oog voor detail.
 • Ervaring met ontwerp tools zoals Adobe Creative Suite is een pluspunt.

Interesse in deze functie? We zien je CV en (korte) motivatie graag tegemoet! Je kunt solliciteren via onderstaande button. Heb je toch nog vragen over de vacature kun je contact opnemen met Remco Bruijns (Corporate recruiter). We zijn te bereiken via e-mail op: jobs.fasten.eu@group-ibg.com stuur ons een mail en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Door de vele sollicitaties uit het buitenland, zullen we alleen de kandidaten reeds woonachtig in Nederland voorzien van persoonlijke correspondentie. Wij accepteren alleen je sollicitatie als je een geldig werkvisum voor Nederland hebt.


Acquisitie? Nee!

Wij kiezen er bewust voor om de werving voor onze vacatures in eigen beheer te doen. We zijn daarom ook niet gediend van ongevraagde acquisitie voor bemiddeling door externe partijen. Ook zijn we niet gediend van vrijblijvende aanbiedingen van bureaus met cv’s van kandidaten. Deze mails nemen wij niet in behandeling en worden ongelezen verwijderd.

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable